Dr. Forrest C. Shaklee, Sr – Pengasas Shaklee

Vitamin Shaklee | Rahsia Cantik Sihat Dengan Vitamin

Dr. Forrest C. Shaklee, Sr – Pengasas Shaklee

Dr Forrest c. Shaklee

shakleeoppenglishmarch2013-130626050908-phpapp01-thumbnail-4

Saya teringat beberapa minggu lepas ada pembaca blog JomVitamin.com bertanyakan siapakah pengasas Shaklee??… Beliau minta nombor telefon pengasas Shaklee…wahhh… DR. FORREST C. SHAKLEE tu…

errrr…dan saya beritahu Dr Forrest sudah meninggal dunia…sebab Shaklee ni sudah berada lama di dunia dengan produk pertama Dr. Forrest C. Shaklee adalah Vitalized Mineral itu pun tahun 1915 yang sekarang sudah dinaiktaraf sebagai Vitalea…

terus bertanya kenapa pengasas tu meninggal ye? owhh….
(kalau Dr Shaklee masih hidup agak-agak berapa usia ye kalau 1915 sudah terhasil Vitalized Mineral iaitu MULTIVITAMIN PERTAMA DI DUNIA…)

 

Alhamdulillah, saya ucapkan terima kasih kepada pengunjung setia blog JomVitamin.com kerana ini memberi ilham dan idea kepada saya untuk memperkenalkan pengasas Shaklee yang sememangnya patut diketahui ramai sementalah produk Shaklee ini sangat diterima ramai pengguna bukan hanya di Malaysia malah di seluruh dunia 🙂 🙂 :).

11284738-healthy-home-shaklee_full

Inilah wajah Dr. Forrest C. Shaklee yang merupakan pengasas Shaklee yang menerajui barangan dan produk kesihatan semulajadi yang terulung di dunia selama tempoh lebih 5 dekad.

1526500_10151941896544055_2002990063_n

Dr Forrest c. Shaklee

“Viteralized Minerals” yang merupakan multivitamin pertama di dunia telah dicipta oleh Dr. Forrest C. Shaklee pada tahun 1915 yang kemudiannya telah menubuhkan Shaklee Corporation iaitu syarikat jualan langsung pertama di dunia.

Beliau merupakan pelopor industri nutrisi dengan menggunakan bahan-bahan semulajadi yang tulen untuk menghasilkan vitamin dan beliau juga merupakan yang terawal mencipta bahan pencuci rumah bersifat biodegradasi di dunia.

slide-3

Dr. Forrest C. Shaklee percaya dan amat menitikberatkan yang semulajadi berbanding dengan penggunaan bahan-bahan sintetik.

Beliau turut melaburkan jutaan ringgit untuk tujuan penyelidikan dan pembangunan produk kesihatan Shaklee.

vitaleaInilah Vitalized Minerals yang telah diperbaharui dengan formulasi zat besi.

Peningkatan teknologi telah mengubah bentuknya daripada cecair kepada bentuk tablet yang kini dikenali sebagai Vitalea :).

Selain itu Dr. Forrest C. Shaklee juga turut menghasilkan pelbagai jenis nutrisi semulajadi secara berperingkat sehingga kesinambungan Dr. Forrest C. Shaklee dalam penciptaan Total Wellness Product.

shaklee-module1-3

Dr. Forrest C. Shaklee juga turut menjadikan Shaklee sebagai syarikat jualan langsung dan memberikan pelbagai ganjaran dan keuntungan kepada para pengedarnya di seluruh dunia 🙂 :).

 What would make a difference

shaklee cool products

jomvitamin.com

jomvitamin shaklee

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *