Keistimewaan Vivix Shaklee atau sirap Shaklee

7 comments

Vivix merupakan satu penemuan revolusionari dalam anti-penuaan pada tahap sellular oleh Shaklee.

vivix vitamin kesihatan dan kecantikan

Shaklee telah memperuntukkan lebih daripada USD300 juta bersamaan RM951.117 juta untuk dilaburkan dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan.

Telah terbukti bahawa Shaklee merupakan produk semulajadi yang selamat, berkesan dan terbukti selama hampir 100 tahun sejak Dr Forrest C. Shaklee memperkenalkan Viteralized Minerals pada tahun 1915 yang pertama di dunia. Dan dari situlah nama “Vitamin” diperkenalkan. Ia kini lebih dikenali sebagai Vita-Lea Iron Formula dan diamalkan pengambilannya oleh manusia serata dunia termasuk Tun Dr Mahathir Mohamad.

Shaklee merupakan produk pilihan pertama untuk atlet kelas dunia iaitu Tiger Wood, Gary Hall Jr, Carly Piper, Laura Diaz, Billy Demong, Carla Overback, Michelle Simpson, Craing Blanchette, Kent Bostick dan ramai lagi atlet terkemuka dunia.

Maka, tidak hairanla Vivix mendapat sambutan yang luar biasa terjual lebih 1 juta botol dalam tahun pertama ketika Vivix diperkenalkan oleh Shaklee pada tahun 2008.

index2

Dengan gabungan ramuan semulajadi di dalam sebotol Vivix Shaklee

1

4 Ramuan Semulajadi Terhebat

Vivix Shaklee

1

 Muscadine Grape atau Anggur Muscadine

Merupakan anggur liar yang mempunyai 20 kromosom dan  telah menjalani hasil penyelidikan bertahun-tahun oleh para saintis Shaklee.

Dengan saiz sebesar sebiji bola golf, anggur ini telah dibuktikan mengandungi lebih satu kromosom di mana para saintis mempercayai muscadine grape merupakan satu-satunya anggur yang dapat mengukuhkan profil dan mekanisme polyphenolnya.

Muscadine grape ini sangat kaya dengan sumber resveratrol, dan mempunyai kuasa anti-oksidan 40x lebih tinggi.

Asid gallic, catechin dan epicatechin adalah phenolik yang banyak terdapat pada biji manakala asid ellagic, nyricetin, quercetin, kaempferol dan trans-resveratrol adalah phenolik yang terdapat banyak pada kulit buahan.

Apakah polyphenol?

Apakah kepentingan polyphenol sehingga muscadine grape ini mampu menarik para saintis berterusan menjalankan kajian demi kajian?

Polyphenol ialah sekumpulan phytokimia atau phytonutrien yang terdapat di dalam tumbuhan dimana ia memiliki banyak molekul phenol pada struktur kimianya.

Ia berperanan dalam memberi warna pada suatu tumbuhan seperti warna ungu pada muscadine grape, dan juga memberi perlindungan semulajadi daripada pancaran UV matahari supaya ia tidak akan merosakkan buah-buahan dan tidak merosakkan kandungan nutrien yang terdapat di dalamnya.

Kepentingan polyphenol terbukti sebagai sumber yang memiliki khasiat sebagai anti-oksidan, anti-penuaan, anti-penyakit, anti-kanser serta terbukti dalam memperbaiki sel-sel DNA.

Satu proses ekstraksi sejuk dan lembut dilakukan ke atas muscadine grape untuk menjamin satu ekstrak yang bermutu tinggi dengan aktiviti biologi terutamanya sebagai anti-penuaan.

Untuk mencipta profil polyphenol yang kuat di dalam Vivix, ahli sains menggabungkan resveratrol yang lampau tulen dengan ekstrak dari muscadine grape, purple carrot, Elderberry Eropah dan polyganum cuspidatum dalam tindakan unik anti-penuaan sellular Vivix.

1

Purple Carrot

Purple carrot merupakan tumbuhan yang tumbuh liar di Afghanistan sejak 5000 tahun dulu.

Ia adalah sumber terbaik Vitamin A dimana ia turut mengandungi phytokimia termasuk karotenoid, phenolik, polyacetylenes, isokumarin dan juga sesquiterpens.

Anthocyanins iaitu sejenis antioksidan utama di dalam purple carrot yang memberi warna ungu-kuning dan ungu-oren. Kandungan anthocyanins di dalam carrot ungu-kuning adalah pada kadar tertinggi berbanding carrot ungu-oren.

Anthocyanins mempamerkan banyak aktiviti biologi sebagai anti-oksidan, anti-radang, anti-mikrobial dan juga anti-karsinogen.

Selain itu, ia turut menunjukkan kesan positif pada saluran darah, platlet dan lipoprotein yang berkebolehan untuk mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.

Asid klorogenik merupakan antioksidan yang paling banyak terdapat di dalam semua jenis carrot. Asid klorogenik ini dipercayai bertanggungjawab mengurangkan diabetes yang selalu dikaitkan dengan pengambilan kopi.

 

1

Elderberry (Sambucus Nigra)

Elderberry merupakan sejenis tumbuhan yang tumbuh di kawasan lembap di serata Eropah dan Amerika Utara.

Ia mengandungi sumber anthocyanins yang tiga kali ganda lebih hebat dan baik berbanding karotenoid.

Anthocyanins bertindak sebagai anti-radang dan dapat mengurangkan simptom seperti sakit otot, sakit atau demam yang berkaitan dengan selsema atau influenza.

Elderberry juga turut memiliki flavanoids yang mempunyai ciri antioksidan yang kuat yang berupaya mengukuhkan sistem imun untuk melawan jangkitan virus dan bakteria.

 Selain itu kandungan Vitamin A, B dan C serta nutrien lain seperti asid amino, karotenoid, tannin dan rutin turut memberi manfaat kesihatan yang baik.

Kesemua ekstrak yang didapati daripada elderberry ini berperanan dalam menguatkan sistem imun untuk melawan jangkitan virus dan flu, jangkitan yis, asma, batuk, sesak dada dan juga diabetes.

Ia juga dapat merendahkan tahap kolesterol dan menghalang oksidasi kolesterol LDL dimana oksidasi LDL dianggap sebagai satu penyebab penting penyakit kardiovaskular.

Elderberry yang berfungsi sebagai antibiotik semulajadi turut mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung termasuk strok dan serangan jantung, mengurangkan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman.

 

1

Polyganum cuspidatum

Juga dikenali sebagai Knotweed Jepun adalah tumbuhan peribumi yang berasal dari Asia dan juga banyak ditemui di Amerika Utara dan Eropah.

Polyganum ini bertanggungjawab dalam memberi warna hitam.

Ia merupakan sumber komersial resveratrol yang juga terdapat di dalam ekstrak kulit anggur merah dan juga biji anggur merah dimana terdapat lebih 3000 kajian yang telah dijalankan berkaitan tentang resveratrol ini.

Hasil ujian klinikal makmal menunjukkan resveratrol membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet sukan dan mengurangkan berat badan.

Sebagai supplemen anti-penuaan yang sangat penting, anti-radang dan juga anti-kanser.

 

SubhanAllah!!

Hebatnya ciptaan Allah S.W.T

 

hasil daripada penyelidikan Shaklee, Vivix telah berjaya meRANGSANG dan memberi IMPAK kepada REVOLUSI kesihatan kepada seluruh dunia.

 4 Mekanisme Anti-Penuaan pada Tahap Sellular

vivix shaklee

 

1. Ramuan Vivix melindungi dan memperbaiki sellular DNA.

Setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang boleh merosakkan DNA.

Serangan-serangan ini merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan satu kerosakan sel yang akan mengganggu fungsi sel dan juga usia.

 

2. Ramuan Vivix mengaktifkan pengawalan genetik utama.

Penemuan utama ujian klinikal Vivix Shaklee mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular.

Ini kerana pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi iaitu kemerosotan umur pada tahap sellular.

 

3. Ramuan Vivix menggalakkan biogenesis.

Biogenesis adalah pembentukan baru mitokondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel.

Mitokondria adalah penjaga tenaga di dalam sel bagi menghasilkan tenaga yang diperlukan tubuh. Apabila kecekapan mitokondira menurun fungsi sel juga turut menurun.

 

4.  Ramuan Vivix melambatkan pembentukkan protein AGE.

Ramuan Vivix adalah 10x lebih kuat dari resveratrol iaitu kandungan unik dalam anggur muskadine untuk melambatkan pembentukkan protein AGE.

 

Maka dengan ini VIVIX SHAKLEE sangat membantu dalam memelihara

  • Kesihatan jantung
  • Kesihatan otak
  • Kesihatan sistem imun
  • Kesihatan sendi
  • Antioksida
  • Peningkatan tenaga pada tahap sellular

 

Alhamdulilah

Vivix Shaklee sangat membantu ribuan pengguna menikmati manfaatnya.

MENGAGUMKAN !! 🙂 🙂

ini adalah testimoni HEBAT VIVIX SHAKLEE

 

master-law-chu-hian

tahukah anda berapakah umur Master Law? cuba teka? pertama kali melihat beliau ketika National Conference Shaklee 2013 memeranjatkan saya apabila beliau memberitahu “now I’m 50 ….” amazingg bukan..beliau kelihatan sangat muda bertenaga dan tidak kelihatan seperti pernah mengalami kanser.  🙂 🙂

10007531_10152358120694055_8329994851752662944_n

10450835_10152358120304055_3674525580409865116_n

10427280_10152358120429055_6762408425064112961_n

10385545_10152358119674055_3658164960974926102_n

dalam merawat penyakit kencing manis atau diabetis

vivix shaklee

vivix shaklee

Slide3

Slide4dalam membantu pesakit merawat darah tinggi

Slide5

memberi kesihatan dan kesejahteraan diri, memberikan tenaga dalaman dalam menjadikan badan cergas dan sihat

Slide6Slide7

termasuk membantu merawat sakit-sakit sendi, masalah gastrik selepas menjalani pembedahan

Slide8

Slide9

yang ini pula, mesti ramai yang kenal…siapa lagi kalau bukan pengguna Vivix Shaklee yang popular dan sangat glamour

aktress jelita

Ayu Raudhah

tips kecantikan

vivix-anti-penuaan

dan ramai lagi ribuan pengguna di seluruh dunia telah menikmati manfaatnya.

Mungkin anda salah seorang daripadanya.

 

untuk tahu lebih lanjut tentang keistimewaan Vivix dan manfaatnya boleh terus hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi yang berterusan.

TUNGGUUU

pasti nak tahu tentang HARGA sebotol VIVIX Shaklee bukan 😉 😉

hanya RM 475 untuk 150 ml

penggunaan untuk 2 Bulan

sebulan hanya RM 237.50

MURAH BUKANNN…

 

mengapa saya katakan MURAHH….agak-agak berapakah wang yang anda perlu belanjakan untuk mendapat rawatan di hospital??

hahh 🙂 🙂 dah kira?? …. sekali rawatan untuk dialisis menelan kos sebanyak RM260 dan jika dihitung sebulan hampir memerlukan sebanyak RM2,080.

Mahal ke MAHAL..mana yang lebih MAHALLL 🙂 🙂

Jom dapatkan keistimewaan berganda pada JULAI 2014 iaitu pada bulan ini….

BUY 6 FREE 1

10455427_702479913121468_2388113088349353623_n

Hanya RM2850 anda mendapat

 

7 BOTOL VIVIX SHAKLEE

FREE MEMBERSHIP

CASH REBATE

 

dan yang penting anda dapat

SIHAT BERGANDA-GANDA LUAR BIASA

dengan izin ALLAH S.W.T

 

ermm masih berkira-kira?? NO KOMEN 😉

anda mampu mengubah kesihatan anda dan juga orang kesayangan anda…

ONLY THIS MONTH

GRAB THIS OPPORTUNITY!!

do not regret 🙂

 

VIVIX Shaklee atau Sirap Shaklee

4 Ramuan Semulajadi Terhebat VIVIX Shaklee

4 Mekanisme Anti-penuaan pada tahap Sellular VIVIX Shaklee

Testimoni VIVIX Shaklee

Vivix Shaklee – Siapa Yang Memerlukan?

Terbaik hanya di

jomvitamin.com

jomvitamin shaklee

order now shaklee

 

Previous post:

Next post: