SHAKLEE BEBAS BAHAN KIMIA BERBAHAYA DAN MERKURI

Vitamin Shaklee | Rahsia Cantik Sihat Dengan Vitamin

SHAKLEE BEBAS BAHAN KIMIA BERBAHAYA DAN MERKURI

Produk Shaklee sudah berada di dunia selama 100 tahun dengan produk pertama Vitalized Minerals (multivitamin pertama di dunia) pada 1915 yang dikenali sebagai Vitalea menjadikan produk Shaklee bebas bahan kimia berbahaya dan merkuri dan diekstrak daripada bahan semulajadi hasil penyelidikan yang diasaskan oleh Dr Forrest C. Shaklee.

Tika ini kelihatan lambakan produk kosmetik yang rata-ratanya mengandungi bahan terlarang yang mendatangkan kesan negatif kepada pengguna. Namun ia seolah-olah tidak diambil endah lantaran keterujaan pengguna untuk lebih cepat melihat kesan “baik”, “cantik” mahupun “kurus”.

Untuk pengetahuan anda semua, jangan sesekali sapu apa sahaja produk kosmetik di kulit muka atau minum sebarangan produk kecantikan waima produk kurus TANPA meneliti kandungan yang terdapat di dalamnya. Kajian saya sendiri terhadap banyak produk yang dijual di kedai-kedai farmasi seperti Guardian, Watson dan lain-lain termasuklah toko-toko jamu (✿◠‿◠) turut mengandungi bahan kimia berbahaya termasuk PARABEN, SODIUM LAURYL SULFAT (SLS), NATRIUM SULFAT ETER LAURYL (SLES), 1,4-DIOXINE atau PROPOLINE GLYCOL walaupun produk tersebut ada tanda halal.

Nah, sekarang apa kata anda ambil semua produk kosmetik, produk pencuci wajah, gel mandian, toner, krim malam atau apa sahaja dan lihat adakah terkandung bahan yang saya nyatakan DI ATAS atau semak bahan berbahaya di bawah seperti yang dikeluarkan oleh US FDA.

produk shaklee tiada kandungan berbahaya diterbitkan oleh US FDA

Sebagai contoh kita sering lihat kandungan PARABEN di dalam produk penjagaan kulit wajah yang seringkali ditulis sebagai Methylparaben, Propylparaben atau Butylparaben. Kandungan ini secara asasnya bertujuan sebagai pengawet untuk melawan bakteria dan kulat, namun ia boleh diserap melalui sistem kulit, darah mahupun sistem penghadaman. Tahukah anda hasil kajian menunjukkan bahawa 99% daripada sampel tisu sel kanser payudara mengandungi parabens? Daripada manakah datangnya paraben?

Bertukarlah kepada produk yang semulajadi dan bebas dari bahan kimia berbahaya. Dilaporkan sekarang banyak produk kosmetik didapati mengandungi merkuri berbahaya yang digunakan sebagai agen pemutih dalam tempoh masa yang singkat. Pengambilan berpanjangan kosmetik yang mengandungi merkuri ini memberi kesan buruk kepada tahap kesihatan seperti kanser kulit dan sebagainya.

Shaklee adalah produk yang bebas daripada bahan kimia berbahaya dan kandungan merkuri. Produk Shaklee meliputi vitamin Shaklee atau suplemen atau makanan tambahan untuk keperluan harian, produk penjagaan kulit Nutriwhite dan Enfuselle, produk penjagaan rambut Prosante termasuk produk pencucian barangan Get Clean.

 

perbezaan produk shaklee

 

Boleh lihat Set Produk dan Senarai Harga Produk

jomvitamin.com

jomvitamin shaklee

Order Shaklee

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *