Kebaikan Lecithin Shaklee untuk Kurus yang Sihat, Minda yang Cergas dan Elakkan dari Nyanyuk

Vitamin Shaklee | Rahsia Cantik Sihat Dengan Vitamin

Kebaikan Lecithin Shaklee untuk Kurus yang Sihat, Minda yang Cergas dan Elakkan dari Nyanyuk

kelebihan kebaikan lecithin shaklee

APA FUNGSI LECITHIN ?
● lecithin adalah pengemulsi semulajadi yang bertindak dengan cara melekat pada lemak dalam darah seterusnya mengapung dan mengelakkan dari lemak degil tersebut melekat pada dinding membran.

 

lecithin

 

APA KANDUNGAN LECITHIN ?
● lecithin Shaklee mengandungi sumber semulajadi daripada kekacang soya di mana setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolina dan 48mg inositol
● lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus dan lemak tak tepu

APA FUNGSI KOLINA ?
● kolina penting dalam diet harian kerana fungsinya menyokong kesihatan otak, hati, kardiovaskular dan pembiakan
● kolina adalah suatu komponen neuropenghantar asetilkolina yang terlibat dalam penghantaran mesej kepada otak dan sistem saraf
● maknanya selain untuk menghapuskan lemak degil, kolestrol dalam badan, Lecithin juga boleh membantu otak kita berfungsi dengan cerdas

.

.

KEBAIKAN LECITHIN

11 keistimewaan lecithin Shaklee yang perlu anda tahu termasuklah:

1) Mempertingkatkan daya ingatan dan meringankan stress Phosphatidylcholine (PC) merupakan nutrien utama yang terdapat di dalam lecithin soya. Phosphatidylcholine adalah sebahagian daripada membran yang mengelilingi sel-sel badan sebelum dirungkaikan kepada choline yang berperanan penting untuk kesihatan otak. Choline berfungsi sebagai penghantar untuk saraf cranial yang mempertingkatkan kuasa pembelajaran, memperbaiki daya ingatan, menghalang Alzheimer dan meringankan stress. Wanita hamil juga harus mengambil jumlah lecithin yang secukupnya untuk kesihatan janin (✿◠‿◠)

2) Menggalakkan penurunan berat badan yang sihat. Lecithin Shaklee membantu mempercepatkan pemecahan lemak. Lecithin bertindak sebagai ‘pembersih’ salurdarah; pengambilan tambahan lecithin dalam kuantiti yang banyak membantu mengemulsi lemak, kolestrol dan trigliserid di dalam tubuh seterusnya dapat menghalang obesiti.

3) Menurunkan kolesterol Pengambilan lecithin membantu penurunan kolestrol jahat

4) Menghalang tekanan darah tinggi Memperbaiki tekanan darah tinggi dengan menghalang arteriosklerosis, menggalakkan peredaran darah.

5) Mencantikkan otot dan kulit Membentuk membran sel, melembabkan dan menghaluskan kulit untuk kulit yang cantik, mengaktifkan metabolisma sel dan melambatkan penuaan.

6) Melindungi hati Menghalang enapan lemak di hati, sirosis hati dan hati berlemak. Juga membantu memulihkan kesihatan hati.

7) Menyerap vitamin yang larut-lemak Membantu tubuh dalam menyerap vitamin A, D, E dan K yang larut-lemak.

8) Memperbaiki alergi Menghalang platelet darah dari mengaktifkan tisu gegelung di dalam salurdarah, seterusnya mempertingkatkan alergi seperti penyakit kulit – dermatitis, demam alergi.

9) Menghalang kejadian batu karang 90% dari batu karang terjadi dari kolestrol, lecithin mengemulsi kolestrol berlebihan untuk menyekat kejadian batu karang.

10) Memperbaiki prostat lelaki Kajian telah membuktikan masalah prostat dan urethra lelaki dapat diperbaiki dengan pengambilan kuantiti lecithin yang banyak.

11) Meringankan sembelit Lecithin adalah pelembut najis yang berkesan, ianya melembabkan usus dan meleraikan toksin di dalam usus.

.

.

Promosi November 2016

Harga retail rm52.50

Buy 3 Free 1

 

Nur Sumiran
0177319335

jomvitamin.com

jomvitamin shaklee

Order Shaklee

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *