11 KEISTIMEWAAN LECITHIN SHAKLEE YANG PERLU ANDA TAHU

Vitamin Shaklee | Rahsia Cantik Sihat Dengan Vitamin

11 KEISTIMEWAAN LECITHIN SHAKLEE YANG PERLU ANDA TAHU

kelebihan keistimewaan lecithin shaklee

Lecithin Shaklee diekstrak dari kacang soya organik bukan-GMO dimana setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya, 800mg kolin dan 48mg inositol. Setelah lecithin ini dirembeskan oleh tubuh ia akan menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus dan lemak tak tepu.

Tahukah anda enzim-enzim ini memberikan 11 keistimewaan lecithin Shaklee yang penting untuk tubuh badan kita? Jom kita baca (✿◠‿◠)

Lecithin adalah campuran semulajadi phospolipid dan memberikan beberapa manfaat kesihatan kepada tubuh badan manusia. Ia membantu dalam memberi perlindungan kepada sel-sel tubuh anda dengan memudahkan pergerakan lemak, bahan buangan, nutrient dan ion di samping membantu mengekalkan struktur sel.

kelebihan keistimewaan lecithin shaklee

11 keistimewaan lecithin Shaklee yang perlu anda tahu termasuklah:

1) Mempertingkatkan daya ingatan dan meringankan stress

Phosphatidylcholine (PC) merupakan nutrien utama yang terdapat di dalam lecithin soya. Phosphatidylcholine adalah sebahagian daripada membran yang mengelilingi sel-sel badan sebelum dirungkaikan kepada choline yang berperanan penting untuk kesihatan otak. Choline berfungsi sebagai penghantar untuk saraf cranial yang mempertingkatkan kuasa pembelajaran, memperbaiki daya ingatan, menghalang Alzheimer dan meringankan stress. Wanita hamil juga harus mengambil jumlah lecithin yang secukupnya untuk kesihatan janin (✿◠‿◠)

 

2) Menggalakkan penurunan berat badan yang sihat.

Lecithin Shaklee membantu mempercepatkan pemecahan lemak. Lecithin bertindak sebagai ‘pembersih’ salurdarah; pengambilan tambahan lecithin dalam kuantiti yang banyak membantu mengemulsi lemak, kolestrol dan trigliserid di dalam tubuh seterusnya dapat menghalang obesiti.

 

3) Menurunkan kolesterol

Pengambilan lecithin membantu penurunan kolestrol jahat

 

4) Menghalang tekanan darah tinggi

Memperbaiki tekanan darah tinggi dengan menghalang arteriosklerosis, menggalakkan peredaran darah.

 

5) Mencantikkan otot dan kulit

Membentuk membran sel, melembabkan dan menghaluskan kulit untuk kulit yang cantik, mengaktifkan metabolisma sel dan melambatkan penuaan.

 

6) Melindungi hati

Menghalang enapan lemak di hati, sirosis hati dan hati berlemak. Juga membantu memulihkan kesihatan hati.

 

7) Menyerap vitamin yang larut-lemak

Membantu tubuh dalam menyerap vitamin A, D, E dan K yang larut-lemak.

 

8) Memperbaiki alergi

Menghalang platelet darah dari mengaktifkan tisu gegelung di dalam salurdarah, seterusnya mempertingkatkan alergi seperti penyakit kulit – dermatitis, demam alergi.

 

9) Menghalang kejadian batu karang

90% dari batu karang terjadi dari kolestrol, lecithin mengemulsi kolestrol berlebihan untuk menyekat kejadian batu karang.

 

10) Memperbaiki prostat lelaki

Kajian telah membuktikan masalah prostat dan urethra lelaki dapat diperbaiki dengan pengambilan kuantiti lecithin yang banyak.

 

11) Meringankan sembelit

Lecithin adalah pelembut najis yang berkesan, ianya melembabkan usus dan meleraikan toksin di dalam usus.

jomvitamin.com

jomvitamin shaklee

Order Shaklee

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *