Mengapa Set Bersalin Shaklee Mempunyai Pelbagai Set Rangkaian Produk?

1 comment

 

Set bersalin Shaklee adalah daripada sumber semulajadi dan merupakan set rangkaian produk yang hebat!!

Tetapi ada juga persoalan

“eh kenapa Shaklee ni banyak sangat set bersalin, apa bezanya ?”

“banyaknya nak makan yang ini, oh patutla campur sekali dengan set menyusu…”

“la…yang ni plak…oh boleh slim ni cam anak dara lah ai lepas ni ye…”

Yang pasti, semoga set bersalin Shaklee dapat membantu ibu dan bayi mendapat kesihatan yang optimum di samping mengembalikan semula kecergasan si ibu selepas melahirkan dan dalam menjalani tempoh berpantang 🙂

Set bersalin shaklee

 

jomvitamin

akan menjawab kemusykilan anda

 

Mengapa set bersalin Shaklee mempunyai pelbagai set rangkaian produk?

 

set asas

SET 3M

SET PREMIUM

Jom kita rujuk set produk di atas 😉

 

Sebagai Shaklee Independent Distributor (SID) yang sah, kita wajib mengetahui fungsi setiap produk dan memberi konsultasi yang tepat kepada pelanggan (sebab kalau saya jadi pelanggan pun saya keliru lebih-lebih lagi jika pertama kali ingin menggunakan produk Shaklee) 🙂

 

Konsultasi yang terbaik kepada pelanggan adalah dengan mengetahui apakah keperluan dan masalah pelanggan sebelum memberikan info yang tepat tentang produk manakah yang sepatutnya diambil.

 

Ia boleh dikategorikan kepada tiga faktor dalam pemilihan produk set bersalin Shaklee:

1.   Keperluan kesihatan nutrisi ibu dan anak

Jika dilihat set asas set bersalin Shaklee, ia lebih mengutamakan keperluan nutrisi lengkap ibu.

Bagi ibu yang bercita-cita memberi susu ibu secara ekslusif kepada bayi tetapi hampa kerana kuantiti susu yang sedikit, maka Set 3M amatlah perlu dimana ia merangkumi ESP iaitu protein soya non-GMO dan alfalfa sebagai ‘milk booster’ dan set asas yang sangat membantu para ibu sentiasa sihat dan bertenaga.

Tetapi amat perlu diingatkan…pengambilan alfalfa hanya untuk ibu dan anak yang tiada penyakit SLE dan juga kepada bayi yang bebas dari jaundice atau sakit kuning. Pengambilan alfalfa haruslah dihentikan sekiranya ada simptom seperti dinyatakan dan boleh diambil semula setelah pulih sepenuhnya.

Kebanyakan bagi wanita mengandung, kenaikan berat badan yang agak ‘luar biasa’ adalah normal dan kadangkala ia tidak mudah dikurangkan walaupun setelah melahirkan. Di sinilah Set Premium membantu ibu mendapatkan semula bentuk asal badan mereka ;). Kombinasi set pelangsingan iaitu lecithin dan herblax ditambah pula dengan omega guard dan alfalfa turut dikenalpasti membantu para ibu mendapatkan berat dan bentuk tubuh idaman :).

InShaAllah…

 

2.   Keturunan/ genetik keluarga

Telah dibuktikan dan sangat dipercayai keturunan atau genetik keluarga sangat mempengaruhi faktor pengeluaran susu ibu kepada bayi dan juga bentuk badan ibu selepas bersalin.

Kebiasaannya, sekiranya adik beradik perempuan si ibu boleh menyusukan anak-anak mereka, maka InShaAllah ibu turut tidak mengalami masalah bagi penyusuan penuh kepada bayi. Maka terpulang samada ibu hanya memerlukan set bersalin asas sahaja atau pun sebaliknya. Ini biasanya terjadi kepada saudara mara kita, mahupun kenalan apabila melihat mereka menyusukan bayi mereka kita akan bertanya ada ambil apa apa untuk membanyakkan susu, pasti mereka akan geleng dan :).

Begitu juga dengan bentuk badan selepas bersalin. Boleh dilihat sekiranya keturunan/ genetik sememangnya tetap kurus selepas bersalin maka jangan risau untuk tidak mengambil lecithin atau set premium!!

Set asas sudah cukup memadai, tetapi disarankan sekiranya kemungkinan anak yang dilahirkan adalah kembar dua atau lebih, maka Set 3M  mungkin sangat membantu dengan penambahan omega guard sebagai keperluan otak bayi melalui susu ibu.

 

3. Bajet

Kebanyakan pelanggan pastinya akan mengira bajet yang sesuai dengan keadaan ekonomi mereka. Mahu ambil set premium tetapi tidak cukup bajet, tetapi tetap mahu kurus juga. Mahu ambil set 3M masih tidak pasti lagi perlu ke? Konsultasi bukan hanya pada produk sahaja, tetapi juga pada harga dan bajet anda. Sekiranya memang tiada bajet sangat, anda boleh hanya cuba alfalfa sebagai ‘milk booster’, sekiranya ada lebih boleh ditambah dengan ESP. Dua produk ini sememangnya sangat mengoptimumkan penghasilan susu dan memberi yang ekslusif hanya untuk anak anda.

 

Hanya di

jomvitamin

dapat memberi konsultasi yang terbaik kepada anda!! 😉 😉 😉

 

Mungkin tidak semua produk yang terdapat dalam set premium harus diambil oleh anda…itu adalah cadangan sahaja…kami akan sarankan apa yang terbaik!!

Jadi, takdelah anda ambil masa untuk membuat keputusan set mana yang bersesuaian kan 😉

 

Bayi terlentok….ibu pun lena.. 😉

Semoga perkongsian ini bermanfaat 🙂

jomvitamin.com

jomvitamin shaklee

order now shaklee

 

 

Previous post:

Next post: