Keistimewaan dan Kebaikan Vivix Shaklee atau sirap Shaklee

Vitamin Shaklee | Rahsia Cantik Sihat Dengan Vitamin

Keistimewaan dan Kebaikan Vivix Shaklee atau sirap Shaklee

vivix shaklee tonik ajaib

Vivix Shaklee merupakan satu penemuan revolusionari dalam anti-penuaan pada tahap sellular oleh Shaklee. Keistimewaan Vivix Shaklee atau sirap Shaklee yang tinggi antioksidan gabungan resveratrol dan polifenol ini, telah banyak kajian sains dijalankan dalam membantu kesihatan.

vivix vitamin kesihatan dan kecantikan

Shaklee telah memperuntukkan lebih daripada USD300 juta bersamaan RM951.117 juta untuk dilaburkan dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan.

Telah terbukti bahawa Shaklee merupakan produk semulajadi yang selamat, berkesan dan terbukti selama hampir 100 tahun sejak Dr Forrest C. Shaklee memperkenalkan Viteralized Minerals pada tahun 1915 yang pertama di dunia. Dan dari situlah nama “Vitamin” diperkenalkan. Ia kini lebih dikenali sebagai Vita-Lea Iron Formula dan diamalkan pengambilannya oleh manusia serata dunia termasuk Tun Dr Mahathir Mohamad.

Shaklee merupakan produk pilihan pertama untuk atlet kelas dunia iaitu Tiger Wood, Gary Hall Jr, Carly Piper, Laura Diaz, Billy Demong, Carla Overback, Michelle Simpson, Craing Blanchette, Kent Bostick dan ramai lagi atlet terkemuka dunia.

Maka, tidak hairanla Vivix mendapat sambutan yang luar biasa terjual lebih 1 juta botol dalam tahun pertama ketika Vivix diperkenalkan oleh Shaklee pada tahun 2008.

index2

Dengan gabungan ramuan semulajadi di dalam sebotol Vivix Shaklee

1

4 Ramuan Semulajadi Terhebat

Vivix Shaklee

1

 Muscadine Grape atau Anggur Muscadine

Merupakan anggur liar yang mempunyai 20 kromosom dan  telah menjalani hasil penyelidikan bertahun-tahun oleh para saintis Shaklee.

Dengan saiz sebesar sebiji bola golf, anggur ini telah dibuktikan mengandungi lebih satu kromosom di mana para saintis mempercayai muscadine grape merupakan satu-satunya anggur yang dapat mengukuhkan profil dan mekanisme polyphenolnya.

Muscadine grape ini sangat kaya dengan sumber resveratrol, dan mempunyai kuasa anti-oksidan 40x lebih tinggi.

Asid gallic, catechin dan epicatechin adalah phenolik yang banyak terdapat pada biji manakala asid ellagic, nyricetin, quercetin, kaempferol dan trans-resveratrol adalah phenolik yang terdapat banyak pada kulit buahan.

Apakah polyphenol?

Apakah kepentingan polyphenol sehingga muscadine grape ini mampu menarik para saintis berterusan menjalankan kajian demi kajian?

Polyphenol ialah sekumpulan phytokimia atau phytonutrien yang terdapat di dalam tumbuhan dimana ia memiliki banyak molekul phenol pada struktur kimianya.

Ia berperanan dalam memberi warna pada suatu tumbuhan seperti warna ungu pada muscadine grape, dan juga memberi perlindungan semulajadi daripada pancaran UV matahari supaya ia tidak akan merosakkan buah-buahan dan tidak merosakkan kandungan nutrien yang terdapat di dalamnya.

Kepentingan polyphenol terbukti sebagai sumber yang memiliki khasiat sebagai anti-oksidan, anti-penuaan, anti-penyakit, anti-kanser serta terbukti dalam memperbaiki sel-sel DNA.

Satu proses ekstraksi sejuk dan lembut dilakukan ke atas muscadine grape untuk menjamin satu ekstrak yang bermutu tinggi dengan aktiviti biologi terutamanya sebagai anti-penuaan.

Untuk mencipta profil polyphenol yang kuat di dalam Vivix, ahli sains menggabungkan resveratrol yang lampau tulen dengan ekstrak dari muscadine grape, purple carrot, Elderberry Eropah dan polyganum cuspidatum dalam tindakan unik anti-penuaan sellular Vivix.

1

Purple Carrot

Purple carrot merupakan tumbuhan yang tumbuh liar di Afghanistan sejak 5000 tahun dulu.

Ia adalah sumber terbaik Vitamin A dimana ia turut mengandungi phytokimia termasuk karotenoid, phenolik, polyacetylenes, isokumarin dan juga sesquiterpens.

Anthocyanins iaitu sejenis antioksidan utama di dalam purple carrot yang memberi warna ungu-kuning dan ungu-oren. Kandungan anthocyanins di dalam carrot ungu-kuning adalah pada kadar tertinggi berbanding carrot ungu-oren.

Anthocyanins mempamerkan banyak aktiviti biologi sebagai anti-oksidan, anti-radang, anti-mikrobial dan juga anti-karsinogen.

Selain itu, ia turut menunjukkan kesan positif pada saluran darah, platlet dan lipoprotein yang berkebolehan untuk mengurangkan risiko penyakit jantung koronari.

Asid klorogenik merupakan antioksidan yang paling banyak terdapat di dalam semua jenis carrot. Asid klorogenik ini dipercayai bertanggungjawab mengurangkan diabetes yang selalu dikaitkan dengan pengambilan kopi.

 

1

Elderberry (Sambucus Nigra)

Elderberry merupakan sejenis tumbuhan yang tumbuh di kawasan lembap di serata Eropah dan Amerika Utara.

Ia mengandungi sumber anthocyanins yang tiga kali ganda lebih hebat dan baik berbanding karotenoid.

Anthocyanins bertindak sebagai anti-radang dan dapat mengurangkan simptom seperti sakit otot, sakit atau demam yang berkaitan dengan selsema atau influenza.

Elderberry juga turut memiliki flavanoids yang mempunyai ciri antioksidan yang kuat yang berupaya mengukuhkan sistem imun untuk melawan jangkitan virus dan bakteria.

 Selain itu kandungan Vitamin A, B dan C serta nutrien lain seperti asid amino, karotenoid, tannin dan rutin turut memberi manfaat kesihatan yang baik.

Kesemua ekstrak yang didapati daripada elderberry ini berperanan dalam menguatkan sistem imun untuk melawan jangkitan virus dan flu, jangkitan yis, asma, batuk, sesak dada dan juga diabetes.

Ia juga dapat merendahkan tahap kolesterol dan menghalang oksidasi kolesterol LDL dimana oksidasi LDL dianggap sebagai satu penyebab penting penyakit kardiovaskular.

Elderberry yang berfungsi sebagai antibiotik semulajadi turut mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular dan jantung termasuk strok dan serangan jantung, mengurangkan stress, memperbaiki penglihatan dan penghadaman.

 

1

Polyganum cuspidatum

Juga dikenali sebagai Knotweed Jepun adalah tumbuhan peribumi yang berasal dari Asia dan juga banyak ditemui di Amerika Utara dan Eropah.

Polyganum ini bertanggungjawab dalam memberi warna hitam.

Ia merupakan sumber komersial resveratrol yang juga terdapat di dalam ekstrak kulit anggur merah dan juga biji anggur merah dimana terdapat lebih 3000 kajian yang telah dijalankan berkaitan tentang resveratrol ini.

Hasil ujian klinikal makmal menunjukkan resveratrol membantu melambatkan proses penuaan, merendahkan kolesterol, merendahkan tekanan darah, meninggikan prestasi atlet sukan dan mengurangkan berat badan.

Sebagai supplemen anti-penuaan yang sangat penting, anti-radang dan juga anti-kanser.

 

SubhanAllah!!

Hebatnya ciptaan Allah S.W.T

 

hasil daripada penyelidikan Shaklee, Vivix Shaklee telah berjaya meRANGSANG dan memberi IMPAK kepada REVOLUSI kesihatan kepada seluruh dunia.

 4 Mekanisme Anti-Penuaan pada Tahap Sellular

vivix shaklee

 

1. Ramuan Vivix melindungi dan memperbaiki sellular DNA.

Setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang boleh merosakkan DNA.

Serangan-serangan ini merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan satu kerosakan sel yang akan mengganggu fungsi sel dan juga usia.

 

2. Ramuan Vivix mengaktifkan pengawalan genetik utama.

Penemuan utama ujian klinikal Vivix Shaklee mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular.

Ini kerana pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi iaitu kemerosotan umur pada tahap sellular.

 

3. Ramuan Vivix menggalakkan biogenesis.

Biogenesis adalah pembentukan baru mitokondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel.

Mitokondria adalah penjaga tenaga di dalam sel bagi menghasilkan tenaga yang diperlukan tubuh. Apabila kecekapan mitokondira menurun fungsi sel juga turut menurun.

 

4.  Ramuan Vivix melambatkan pembentukkan protein AGE.

Ramuan Vivix adalah 10x lebih kuat dari resveratrol iaitu kandungan unik dalam anggur muskadine untuk melambatkan pembentukkan protein AGE.

 

Maka dengan ini Vivix Shaklee sangat membantu dalam memelihara

  • Kesihatan jantung
  • Kesihatan otak
  • Kesihatan sistem imun
  • Kesihatan sendi
  • Antioksida
  • Peningkatan tenaga pada tahap sellular

 

Alhamdulilah

Vivix Shaklee sangat membantu ribuan pengguna menikmati manfaatnya.

MENGAGUMKAN !! 🙂 🙂

ini adalah testimoni HEBAT VIVIX SHAKLEE

 

master-law-chu-hian

Testimoni Vivix Shaklee Diabetes

tahukah anda berapakah umur Master Law? cuba teka? pertama kali melihat beliau ketika National Conference Shaklee 2013 memeranjatkan saya apabila beliau memberitahu “now I’m 50 ….” amazingg bukan..beliau kelihatan sangat muda bertenaga dan tidak kelihatan seperti pernah mengalami kanser.  🙂 🙂

testimoni_vivix_kanser_ovari

testimoni_vivix_kanser

testimoni_vivix_kanser usus

testimoni_vivix_kanser_payudara

testimoni_vivix_kanser

testimoni_vivix_kanser_kolon

keistimewaan kebaikan vivix shaklee testimoni shaklee

testimoni shaklee vivix keistimewaan vivix

testimoni shaklee vivix resdung keistimewaan vivix

kelebihan vivix shaklee testimoni sakit diabetes

dalam membantu penyakit kencing manis atau diabetis

testimoni_vivix_diabetes5


testimoni_vivix_diabetes2

testimoni_vivix_diabetes

testimoni_vivix_diabetes6

testimoni_vivix_diabetes8

vivix shaklee

vivix shaklee

Slide3

Slide4dalam membantu pesakit darah tinggi

Slide5

memberi kesihatan dan kesejahteraan diri, memberikan tenaga dalaman dalam menjadikan badan cergas dan sihat

testimoni_vivix_sihat

Vivix Shaklee membantu Vertigo, Bell Palsy

testimoni_vivix_bell_palsy_vertigo

Slide6Slide7

termasuk membantu merawat sakit-sakit sendi, masalah gastrik selepas menjalani pembedahan

testimoni_vivix_sakit_sendi

testimoni_vivix_sakit_lutut

testimoni_vivix_sakit_lutut (2)

testimoni_vivix_berpantang selepas bersalin

Slide8

Slide9

Vivix Shaklee membantu berhenti merokok

testimoni_vivix_merokok

testimoni_vivix_merokok2

Vivix Shaklee membantu strok

testimoni_vivix_stroke

testimoni_vivix_strok

testimoni_vivix_strok 2

testimoni_vivix_stroke_kolestrol

yang ini pula, mesti ramai yang kenal…siapa lagi kalau bukan pengguna Vivix Shaklee yang popular dan sangat glamour

aktress jelita

keistimewaan kebaikan vivix shaklee ayu raudhah

Ayu Raudhah

vivix-anti-penuaan

dan ramai lagi ribuan pengguna di seluruh dunia telah menikmati manfaatnya.

lebih banyak lagi testimoni Vivix Shaklee di sini

TESTIMONI VIVIX SHAKLEE 

 

Anda boleh baca

Testimoni Vivix Shaklee 

Kelebihan Vivix Shaklee 

Vivix Shaklee 

Keistimewaan Vivix Shaklee

Ramuan Vivix Shaklee

Mekanisme Vivix Shaklee

Diabetes 

Kanser 

Gout 

Nephrotic Syndrome

Kanser

Disclaimer :
These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.
This product is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

untuk tahu lebih lanjut tentang keistimewaan Vivix Shaklee dan m

anfaatnya boleh terus hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi yang berterusan.

Nur Sumiran 

0177319335 

jomvitamin.com

jomvitamin shaklee

Order Shaklee

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *