Ramai kawan meniaga tak kiralah online atau offline. Dah namanya pun meniaga mestilah ada keuntungan kan. Kalau cukup-cukup je duit modal camne nak pusing duit untuk kos-kos lain.

Untung runcit adalah hak ahli yang menjual. Zalim kepada peniaga lain jika kita jual harga ahli lebih-lebih lagi bawah harga ahli. Untung runcit tu adalah untung harian dan catat segala perbelanjaan duit keluar masuk.

Ada pelanggan lebih suka cod walau jauh sebab pikir tak perlu kos postage. Namun perlu ingat jika jarak dah lebih 10km, petrol, tol dan masa kita pun perlu caj juga. Marah petrol naik harga, kami peniaga isi petrol bukan free. Nak murah, taknak bayar penghantaran camne nak maksimakan keuntungan ye tak.

Ada tak orang meniaga sebagai sumber pendapatan utama lepas tu taknak untung. Katanya kira ala meniaga sedekah lah juga. Dahla nak sangat beli, minta harga ehsan, setiap hari tanya awak jual ni berapa, awak jual yang ni berapa, baiknya join ahli jelah tak perlu nak survey sana sini harga murah. Sungguh. Mana tau untung-untung naik Master kan ๐Ÿ˜ƒ.

Ni nak kabo bulan ni memang promo best. Masa ni jugalah maksimakan promo yang diberi ni. Selama ni makan alfalfa dan lecithin sebulan kos rm113 camtu. Kalau 2bulan dah kos rm226. Bulan ni separuh harga je. Tak sampai pun 60 inggit. Kalau ahli lagilah jimat. Sihat dapat, kurus pun dapat, kulit cantik pun dapat. Apa kata bulan ni cuba 2botol ni

Alfalfa + Lecithin = nak lagi best kempis perut + Herblax —-> badan sakit sendi ambil Ostematrik untuk tulang temulang yang gemalai tu.

promosi_feb_alfalfa_lecithin_0177319335

promosi_feb_ostematrik_0177319335

Tak caya lagi betul ke best? Nak tau best kenalah cuba. Bulan ni lah nak beli 1 PERCUMA 1. Mula dari awal bulan ni. Nanti akhir bulan sempat lagi grab 3set buy 1 free 1 dan 1set Ostematrik buy 6 free 1. Best ke best ๐Ÿ˜…. Masa ni lah juga kot nak hadiah kat sedara mara adik abang kakak cuba. Lagi afdol hadiahkan MakAyah add Vivix sekali. Ok tak idea ni? ๐Ÿ˜ Oh ye puasa bulan 5 raya bulan 6 kan. Biasa raya tu bukan orang nak kurus dan nak cantik-cantik ke. So bila lagi.

promo_feb_0177319335

Perkongsian promosi bulan ini dari Shaklee Ostematrik (kalsium)

Anda memerlukan Ostematrik jika anda:

1. Ibu yang mengandung, Ibu yang menyusukan anak dan pernah melahirkan anak.

2. Alergi terhadap sebarang bahan-bahan tenusu.

3. Sering sakit kaki, lenguh, kejang kaki dan kebas.

4. Mudah letih, insomnia dan sukar bangun pagi.

5. Masalah pecah tumit kaki.

6. Gigi reput

7. PMS setiap bulan yang sangat teruk.

8. Sembelit.

9. Mengalami gejala osteoporosis (tulang reput).

10. Pemeliharaan kesihatan tulang dan sendi.

Jom roger saya

Nur Sumiran

0177319335

{ 0 comments }

Apakah asid ellagik?

Asid ellagik adalah bahan kimia semula jadi yang berlaku (daripada proses fitokimia) dan ia juga boleh dihasilkan sebagai produk pecahan fitokimia yang lebih besar dipanggil ellagitannins dalam usus. Banyak tumbuhan mengandungi beberapa asid elagik.

vivix-shaklee-1

Selain delima, makanan dengan tahap asid ellagik yang agak tinggi termasuk strawberi, beri hitam, raspberi, kranberi, walnut dan pecans.

.

Melalui kajian makmal, asid ellagik didapati menghalang pertumbuhan sel kanser dan menyahaktif bahan kimia penyebab kanser. Tindakannya adalah dengan bergabung dengan bahan kimia penyebab kanser dan โ€œmengisyaratkanโ€ sel-sel kanser daripada terus tumbuh. Dari segi perubatan, asid ellagik digunakan untuk mencegah kanser dan merawat jangkitan virus dan bakteria.
vivix shaklee
Dalam banyak kajian mendapati:
1. Asid ellagik mempunyai ciri-ciri anti kanser di mana ia bertindak sebagai antioksidan yang menyebabkan kematian sel kanser
2. Asid ellagik seolah-olah mengurangkan kesan estrogen yang mana menggalakkan pertumbuhan sel-sel kanser payudara.
3. Terdapat juga kajian bahawa ia boleh membantu hati untuk memecahkan atau mengeluarkan beberapa bahan penyebab kanser dalam darah.
4. Dalam kajian ke atas haiwan mendapati asid ellagik boleh menghalang pertumbuhan tumor pada kulit, esofagus dan paru-paru dan juga ketumbuhan lain yang disebabkan oleh karsinogen.
5. Satu kajian baru-baru ini mendapati asid ellagik boleh bertindak terhadap bahan yang membantu tumor untuk membentuk salur darah baru.
6. Penyelidik pula melaporkan asid ellagik berkesan untuk mengurangkan kesan sampingan kemoterapi pada lelaki dengan kanser prostat.

vivix shaklee sirap shaklee
Anggur Muscadine mengandungi Asid Ellagik.
.
Asid ellagik merupakan salah satu kandungan utama dalam Vivix Shaklee.
Dan Muscadine grape merupakan bahan utama yang terdapat dalam Vivix!

Dapatkan promosi Januari 2017

Buy 6 free 1 atau buy 2 5% diskaun

jomvitamin.com

jomvitamin shaklee

Order Shaklee

Testimoni Vivix Shakleeย 

Kelebihan Vivix Shakleeย 

Vivix Shaklee

Keistimewaan Vivix Shaklee

Ramuan Vivix Shaklee

Mekanisme Vivix Shaklee

Diabetes

Kanser

Boleh baca juga di sini
http://www.nature.com/articles/srep24049

Jom #joinahlishaklee ๐Ÿƒ
#joinbisnesshaklee ๐Ÿƒ
.
Nur Sumiran ๐Ÿ‡
0177319335

{ 0 comments }

Promosi November : Nutriferon, Vivix Shaklee, Alfalfa Shaklee, Lecithin dan Vitalea Kids

November 4, 2016

APA FUNGSI LECITHIN ? โ— lecithin adalah pengemulsi semulajadi yang bertindak dengan cara melekat pada lemak dalam darah seterusnya mengapung dan mengelakkan dari lemak degil tersebut melekat pada dinding membran APA KANDUNGAN LECITHIN ? โ— lecithin Shaklee mengandungi sumber semulajadi daripada kekacang soya di mana setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolina dan […]

Read the full article →

Promosi Oktober 2016 : Omega Guard, Vivix Shaklee dan Vitalea Kids

October 5, 2016

Assalamualaikum dan selamat pagi โ˜บโ˜บ Promosi Oktober ๐ŸŸOmega guard ๐Ÿ‹ Minyak ikan kaya Omega 3 DHA EPA, membantu >> memori dan ingatan >> merendahkan kolestrol >> mencegah pembekuan darah >> menurunkan darah tinggi >> melicinkan kulit >> kesihatan hati >> masalah obesiti >> mengurangkan risiko sakit jantung ๐Ÿ‡๐Ÿ‡Vivix Twin pack Free sebotol Vitamin C SR […]

Read the full article →

Promosi September 2016 : ESP Shaklee, Sustained-Release Vita-C dan Vitalea Kids

September 6, 2016

Promosi bulan ni dengan ESP Energizing soya protein Shaklee dan Sustained Release Vita-C dengan Buy 6 free 1 atau buy 2 5% diskaun ๐Ÿ™‚ . Jom kita lihat beberapa testimoni ESP dan juga Vitamin C ya ๐Ÿ™‚ Alhamdulillah syukur gembira dengan testimoni berkaitan ESP dan Vitamin C dan set lengkap set kecantikan dan Set bersalin […]

Read the full article →

Promosi September 2016 : ESP Shaklee, Sustained-Release Vita-C dan Vitalea Kids

September 5, 2016

Promosi bulan ni dengan ESP Energizing soya protein Shaklee dan Sustained Release Vita-C dengan Buy 6 free 1 atau buy 2 5% diskaun ๐Ÿ™‚ . Jom kita lihat beberapa testimoni ESP dan juga Vitamin C ya ๐Ÿ™‚     Alhamdulillah syukur gembira dengan testimoni berkaitan ESP dan Vitamin C dan set lengkap set kecantikan dan […]

Read the full article →