chewable vita-c 100mg shaklee

Vitamin C Chewable Shaklee Terbaik untuk Kesihatan Optimum Anda

Kebiasaaannya orang selalu menganggap Vitamin C Chewable ini hanya sesuai untuk kanak-kanak sahaja. Tetapi ia adalah sesuai untuk semua peringkat umur daripada kanak-kanak hinggalah ke golongan berusia. Disebabkan Sustained Release Vitamin C 500mg Shaklee masih lagi belum dikenalpasti statusnya walaupun ia dikhabarkan sudah berada di Malaysia sejak tahun lepas maka Shaklee telah menjadikan Vitamin C…

senarai harga produk shaklee

SENARAI HARGA PRODUK SHAKLEE

Shaklee telah menetapkan bahawa semua pengedar-pengedarnya tidak boleh mempamerkan harga ahli kepada umum. Maka, berikut adalah Senarai Harga produk Shaklee harga pasaran yang telah ditetapkan oleh Shaklee.   Untuk mengetahui senarai harga produk shaklee / senarai harga Shaklee sekiranya menjadi ahli sila hubungi saya di 017-7319335 atau p.m ke FB Jom Vitamin Dot Com.   Senarai Harga…

Doa dan Amalan Semasa Hamil

Pengambilan supplemen untuk keperluan nutrisi tubuh ibu dan bayi amatlah penting. Selain pengambilan supplemen untuk fizikal, supplemen rohani turut menjadi faktor penting tumbesaran bayi sejak dari dalam kandungan lagi. Menjadi tanggungjawab besar kepada bakal ibu bapa apabila si isteri telah disahkan hamil. Sudahla pening dan mabuk mengandung, pening juga mencari supplemen untuk membantu alahan yang…

set-hamil-shaklee

Set Hamil Shaklee atau Set Mengandung Shaklee kepada Ibu Mengandung

Alhamdulillahirabbilalamin…. Berita yang paling menggembirakan apabila dikhabarkan hamil. Lebih-lebih lagi ibu mengandung zuriat pertama yang mana keterujaannya sangat maksima!!     Namun, mual, loya, rasa nak pitam, hilang selera makan, mabuk, sememangnya sinonim dengan simptom ibu mengandung.   Lebih-lebih lagi pada fasa awal kehamilan iaitu trimester 1 (seawal 1-3bulan usia kandungan). Ada ibu mengandung yang…

set-suburan-shaklee

Set Kesuburan Shaklee dalam Membantu Masalah Kesuburan Lelaki dan Wanita

Pernikahan yang kemudiannya diiringi dengan tangisan bayi adalah suatu keindahan nikmat luar biasa yang menakjubkan. Ramai pasangan yang mendambakan suara kecil ini. Bersangka baik kepada Allah S.W.T yang Maha Mengetahui segalanya. Sesetengah pasangan yang sukar mendapatkan zuriat mungkin berpunca daripada masalah kesuburan samada suami atau isteri atau kedua-duanya sekali. Set produk Shaklee turut merangkumi set…

11 Tips Untuk Hamil dengan Cepat

Bagi pasangan yang baru berumahtangga, sudah jadi asam garam bila berjumpa rakan taulan atau pun sanak saudara, soalan yang sering diajukan semestinya adalah “cmne, dah ada ke belum??” kekadang soalan seperti itu sememangnya agak merimaskan!! tapi pikir positif je lah kan… mungkin yang bertanya tu ambil berat tentang kita 😉 kalau baru bernikah mungkin orang…

Doa dan Amalan untuk Mendapatkan Zuriat

Anak adalah anugerah dari Allah bagi setiap pasangan suami isteri. Pelbagai usaha untuk mendapatkan zuriat telah diambil  namun, tidak semua pasangan suami isteri yang berjaya. Ada sesetengah pasangan perlu mengambil masa yang lama untuk memperoleh zuriat dan ada juga yang tidak mempunyai zuriat sehingga hari tua mereka. Sebagai orang Islam kita perlu berusaha dan tawakal…

Tips Kuruskan Badan Secara Semulajadi

  1. Limau nipis   Buah limau nipis adalah tumbuhan perdu yang menghasilkan buah dengan nama yang sama. Tingginya boleh mencapai enam meter dan ia mengandungi banyak air serta vitamin C yang tinggi. Untuk membuat ramuan kuruskan badan secara semulajadi, ambillah limau nipis dan belah empat. Perahkan jusnya dan campurkan dengan secawan teh pahit yang…

sijil halal shaklee halalkah shaklee produk shaklee jakim

Sijil Halal Shaklee 2013 oleh JAKIM

Assalamualaikum… Ini adalah kewajiban umat Islam sebelum menggunakan sesuatu produk wajiblah dikenalpasti halal haramnya. Begitu juga dengan produk Shaklee. Sudah tahukah ia halal atau haram? Ramai bakal-bakal pengguna akan bertanyakan soalan Ada ke Sijil Halal Shaklee 2013 oleh JAKIM? Semua sedia maklum JAKIM adalah badan bertauliah yang diberi tanggungjawab mengawal selia dan meluluskan kehalalan tidak…

set bersalin shaklee

Testimoni – Set Bersalin Shaklee atau Set Berpantang Shaklee : 2 Hari Guna, Kesan Amat Membanggakan

Nana dari Terengganu, sangat gembira setelah 2 hari menggunakan Set Bersalin Shaklee / Set Berpantang Shaklee. Mana tidaknya, susu badan telah bertambah ke tahap yang sangat membanggakan Nana… Tahniah Nana!! Baru pagi tadi Nana meletakkan Status di Wall FB Nana Lihat Di Bawah…   Nana juga telah memberi “Feedback”  di FB Jom Vitamin Dot Com…

Mengapa Pesakit Diabetes atau Kencing Manis Sukar Berpuasa di Bulan Ramadhan?

Umum mengetahui ramai pesakit diabetes atau dikenali sebagai kencing manis dikalangan masyarakat setempat sukar untuk menunaikan ibadah puasa pada bulan Ramadhan. Tentunya sebagai pesakit diabetes akan merasa malu dan tidak selesa sekiranya tidak berpuasa sehingga mereka seringkali mendengar ‘ala alasan je tu taknak puasa kan…’ atau ‘eh boleh je puasa..suka jadikan alasan kencing manis nanti…

set bersalin shaklee

Set Bersalin Shaklee atau Set Berpantang Shaklee

Set Bersalin Shaklee atau Set Berpantang Shaklee memang mendapat perhatian ramai ibu diseluruh dunia. Sememangnya tempoh mengandung adalah satu momen yang terindah bagi seorang wanita. Apabila disahkan hamil, bakal ibu atau bapa pastinya merasai keterujaan yang amat sangat!!  momen indah seperti Kate Middleton dan Prince kan 😉 😉 Pelbagai rintangan ibu hamil bermula dari Trimester 1, trimester…